Igazán vidáman indult az újesztendő a jász búvárok számára, nem úgy, mint annak a kiszemelt jószágnak, melyet disznóvágás során feláldoztak a kulináris élvezetek asztalán.

Február második hétvégéje éppen ideális időpontnak tűnt egy újabb szárazföldi csapatépítő programhoz. A már egyéb megbeszéléseknek is otthont adó Bérkocsis utcai ház szolgált helyszínéül egy hagyományos disznóvágás örömeinek kibontakoztatásához. A munka során kiderült, hogy bár mindenki részt vett már hasonló eseményen és fejben az összes résztvevű toppon volt, azért az egyetlen, aki valóban érdemi tevékenységet végzett az a böllér volt. Azért a többiek sem tétlenkedtek, szorgalmasan szórták a poénokat, emelgették a poharakat és persze kóstolgatták a lassan átalakuló jószágot. A nap végére előírás szerint sorakoztak az elkészült hurkák és kolbászok, megteltek zsírral a bödönök, kisült a tepertő, rácsukódott a fagyasztó ajtaja a felszeletelt húsokra.

Egy biztos, az idén nem kell éhezniük a jász búvároknak, akkor sem, ha zsákmány nélkül térnek vissza a tengerekről.

Pin It on Pinterest