Jótékonysági Sárkányhajó Verseny

2019. Szeptember 14-én a Dorogi tónál megrendezésre került Jótékonysági Sárkányhajós Nap Izsó Veráért eseményen vettünk részt. Amikor megkaptuk a felkérést, hogy a Jászbúvárok is színesítsék az amatőr csapatok palettáját, nem volt kérdés számunkra, hogy nevezzünk a versenyen. Természetesen gyorsan összejött a lelkes búvárcsapat, és izgatottan indultunk el Dorogra. Örültünk, hogy ezt a csodálatos őszi napot együtt töltötjük és annak, hogy mi is támogatjuk a Boldog Oroszlán Izsó Veronikáért Alapítványt, nevezésünkkel.

A csapatból szinte majdnem mindenkinek ez volt az első sárkányhajós élménye. Gyors taktikai eligazítás után beállítottuk az ülés sorrendet a hajóban. A kormányosunk, miután jeleztük, hogy ez az első versenyünk, annyit mondott, akkor az a cél, hogy ne boruljunk be és csorogjunk be szépen a célba. Bennünk azért ott volt a versenyszellem, és bele adtunk mindent a futamba. Így sikerült a három hajóból éppen hogy egy hajszállal, de második hajóként célba érni. Természetesen a Jász küzdőszellemnek sem kellett több. A futamot visszanéztük, kielemeztük a hibákat és elhatároztuk, hogy megmutatjuk a második körben, hogy igenis jo csapat vagyunk.

Új kormányossal indultunk a második futamnak, kicsit rutinosabban, hiszen már egyszer ültünk sárkányhajóban. A kormányos látva lelkesedésünk tartott nekünk egy kis eligazítást, amíg kieveztünk a rajt bojához sikerült egy kicsit gyakorolni, összehagolodni. Így a második futamnak még nagyobb egységben, igen nagy lelkesedéssel és izgalommal vágtunk neki. Jól indult a futam, de váratlanul a bal oldali hajó kormányosa elveszítette a kontrolt a sárkánya felett, így nekünk ütköztek, mi pedig letaroltuk a harmadik hajót. Ijesztő volt látni, ahogy felénk jött a hajó, igen nagy lendülettel, lelkiekben már mindenki a vízbeborulásra készült, amit szerencsére ügyesen elhárítottunk.

A csapatkapitányok kérték, hogy indítsák újra a futamot. Így sikerült most már igazán rutinosan, harmadjára is evezni. Rajtunk ekkora már teljesen úrrá lett a versenyszellem, és mindenki eggyé vált a hajóban. Igazi csapattá kovácsolódtunk. Hatalmas erőbedobással kezdtük a futamot, hogy már a rajt után előnyt szerezzünk. A kormányos diktálta a tempót, a dobos biztatott bennünket, mi pedig bele adtuk az összes maradék erőnket és legalább fél hajóhoszzal mindenkit lehagytunk. Hatalmas élmény volt kipróbálni ezt a számunkra idegen sportágat, megtapasztalni azt hogy egymást segítve, lelkesítve, igazi csapatként mennyit fejlődtünk a két illetve három futam alatt.

A rendezvény nagyon jó hangulatú volt, lehetősége volt kicsiknek nagyoknak különböző elfoglaltságot taláni a tó körül. 

Jó érzés volt az eredményhirdetésnél látni, mennyi csapat nevezett, és nevezésével támogatta Verát, aki személyesen adta át az érmeket, és gratulált az összes csapatnak.

A sikeres napot egy közös vacsorával koronáztuk meg Esztergomban. Reméljük, hogy hagyományt fogunk teremteni, és erősíteni fogjuk a búvár csapatokat jövőre is. Köszönjük Mindenkinek, aki velünk tarott!