A Dorogi-tó

11-es út mentén 37 km-re Budapesttõl találjuk a hazai lehetõségek egyik legjobbikát, melyet a legtöbben "Dorogi-tó" néven ismernek. Hivataloson Palatinusz-tó.

Búvárok részére kellemes víz feletti és alatti környezet van kialakítva. Öltözõ, felszerelés-tároló hely, és elsõsegély felszerelés található a felszínen. A víz alatt egy több száz méteres kötélpályát alakítottak ki, mely összeköti azokat a "trepniket" melyek kiválóak a kezdõ gyakorlatok végrehajtására. A kötélpálya mellett berendeztek egy Európában egyedülálló kis víz alatti múzeumot. Élõvilágára a jellegzetes édesvízi környezet a jellemzõ. Találhatunk rákot, pontyot, csukát és sok más fajt. Mindenkinek jó gyakorló és élményszerzõ hely. A hazai búvárok körében közkedvelt merülőhelynek számít. Egészen kiváló a látótávolság, és bőven akad látnivaló is. Sőt, a világon egyedülálló kincsekkel is büszkélkedik a mélység.
A múzeum megtekintésén kívül is érdemes a tóba merülni a búvároknak: 7-8 méteres az átlag látótávolság, 12 méteres gödrök vannak, látni lehet 2 méteres halakat, olykor édesvízi medúzát, és a szerencsések rákok lakhelyére is rábukkanhatnak.