Vörös-tenger hajós szafari

Mit is jelent az egyre többet hallott hajós szafari?
Egy hét távollétet a hétköznapok forgatagától, a mobil telefonok zajától, csendet, békét és nyugalmat, de ugyanakkor aktív pihenést, új élményeket és a természet közelségét. Hajós szafarin a repülőtérről egyenesen a hajónkat vesszük célba.
A megérkezés és a "welcome drink" után elfoglalhatjuk kabinunkat. Beköltözést követő első estét még a kikötőben szokás tölteni.
Ilyenkor van lehetőség búcsút venni a civilizációtól. Általában némi város és bazár látogatással és vásárlással telik.
A hajónk kora reggel indul útnak az előre meghatározott úticélunk szerint és ezzel kezdetét veszi a "búvárgyönyör". A szükséges eligazítás és a helyi szabályokkal való ismerkedés után, ki-ki a maga tudása szerint birtokába veheti a merülőhelyeket. A hajókon minden esetben elkísér bennünket egy helyi vezető, aki minden tudásával és tapasztalatával azon lesz, hogy emlékezetes túra álljon előttünk. Szóval a "búvárgyönyör", gyakorlatilag az egy hét alatt annyit merülhetünk, amennyit a fizika törvényei és testünk korlátai engedélyeznek számunkra. Merülhetünk hajnal 6-kor vagy akár éjszaka is, amikor soha máskor nem látható élőlényeket láthatunk egyedi fényviszonyok közepette, elérhetünk helyeket, ahol nem 20-30 búvárhajó fordul meg egy nap, láthatunk roncsokat, óriási halrajokat, mindent mi egy vérbeli búvár szemének és agyának kívánsága lehet.
Fontos megjegyeznünk, hogy a hajós búvár szafari a búvárok szórakozása. Ennek ellenére nem muszáj otthon hagynunk párunkat sem, ha bírja a hajóval történő hosszabb utazást. Hiszen számára is tartogathat kellemes élményeket, kipróbálhatja a merülést, vagy csak éppen élvezheti a kellemes időt és környezetet.